| Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Odysseus SuperModlar
| Konu: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Ptsi Eyl. 15, 2008 6:44 pm | |
| 1984 yılında Brezilya’nın Belo Horizonte şehrinde kurulan ve Portekizce'de "mezarlık" anlamına gelen Sepultura vokal ve gitarda Max Cavalera, gitarda Jairo T, bas gitarda Paulo Jnr. ve bateride Igor Cavalera’dan oluşan kadrosuyla 1985’te yine Brezilya’lı bir grup olan Overdose ile “Bestial Davastation” isimli bir albüm yaptı. Fakat önemli bir başarı elde edemedi. 1986 yılında çıkardığı “Morbid Visions” isimli çalışmasıyla hatırı sayılır bir başarı yakaladı ve 1987’de “Schizophrenia” albümünü çıkardı. Bu arada gitara Andreas Kisser geçti ve grup daha sert, süratli ve saldırgan bir çizgiye oturdu. 1989 yılında çıkardıkları “Beneath The Remains” ile ismini nihayet bütün dünyaya duyurmayı başardı ve zirveye doğru tırmanmaya başladı. 1991 yılında “Arise”, 1993’te “Chaos A.D.” ve 1996 yılında çıkardıkları “Roots” ile de çıkışını durmadan sürdürdü. Ancak vokal Max Cavalera 1997’de gruptan ayrıldı.Max Cavalera'nın gruptan ayrılması üzerine yerine Derrick Leon Green geldi ve bugüne kadar Derrick'le devam edilmekte.Bir diğer değişiklik ise Cavalera kardeşlerden 2.sinin yani Igor Cavalera'nın gruptan ayrılmasıdır bu da 12.06.2006 tarinde Avrupa turnesinden önce yaptığı açıklamayla gerçekleşmiştir ve yerine Jean Dolabella getiriliştir. jean dolabella sololarını sevdiğim bi davulcudur.sepulturanın arise şarkısını dinlemnizi tavsiye ederim.. Slayer ve Venom gibi grupların yoğun etkisiyle yola çıkan Sepultura, giderek kendine özgü bir çizgi yakalamayı başardı ve Death metal, Black metal, Thrash metal ve Speed metal karışımı orijinal bir tarz elde etti. 90 kuşağı grupları arasında en sevilen gruplardan biri oldu. Boş durmayı sevmeyen grup 1999 yılında Against'i, 2001'de Nation'ı ,2003'te Roorback'i ve son olarak da 2006'da Dante XXI albümü piyasaya sürüldü [img] [/img]
En son Odysseus tarafından Ptsi Eyl. 15, 2008 6:47 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
furkan* Admin
Mesaj Sayısı : 220 Yaş : 32 Nerden : (9-C)ehenneminden Kayıt tarihi : 14/09/08
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Ptsi Eyl. 15, 2008 6:46 pm | |
| Şu zenci olimpiyatlarda gördüm sanki xD sırıksız sırıkla atlamam yapıordu | |
|
| |
Odysseus SuperModlar
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Ptsi Eyl. 15, 2008 6:47 pm | |
| - furkan* demiş ki:
- Şu zenci olimpiyatlarda gördüm sanki xD sırıksız sırıkla atlamam yapıordu
sacmalama:D adamdaki ses dehşet ama güzel diyemem ama böğürüyor.. | |
|
| |
furkan* Admin
Mesaj Sayısı : 220 Yaş : 32 Nerden : (9-C)ehenneminden Kayıt tarihi : 14/09/08
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Ptsi Eyl. 15, 2008 6:50 pm | |
| Anlamadn sen beni ama neyse xD
Ben eminim olum o adam sırıksız sırıkla atlama şampiyonu videosu varxD | |
|
| |
hcihan Üye
Mesaj Sayısı : 123 Yaş : 31 Nerden : evden Kayıt tarihi : 16/09/08
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Salı Eyl. 16, 2008 4:30 pm | |
| bende gördüm onu:D:D:D:D:D harbiden sırıksız:D | |
|
| |
Ophelia Üye
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Salı Eyl. 16, 2008 5:08 pm | |
| grup güzel.. ama Glam Metali tercşh ederim.. | |
|
| |
Odysseus SuperModlar
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Salı Eyl. 16, 2008 5:11 pm | |
| - Ophelia demiş ki:
- grup güzel.. ama Glam Metali tercşh ederim..
zevkler ve renkler tartışılmaz | |
|
| |
BiLiCi SuperModlar
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Salı Eyl. 16, 2008 5:13 pm | |
| - Ophelia demiş ki:
herhalde burda sıkı bi metalci var daha once duymamıstım gerci ben metalci diilim Metallica'cıyım :D | |
|
| |
Odysseus SuperModlar
| |
| |
BiLiCi SuperModlar
| |
| |
Odysseus SuperModlar
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Salı Eyl. 16, 2008 5:19 pm | |
| | |
|
| |
Ophelia Üye
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Salı Eyl. 16, 2008 5:25 pm | |
| - Odysseus demiş ki:
- BiLiCi demiş ki:
- Ophelia demiş ki:
herhalde burda sıkı bi metalci var daha once duymamıstım gerci ben metalci diilim Metallica'cıyım :D glam metali biraz popla alakalı bir tür nasıl nü metal raple bu da popla hayır. senin bahsettiğin tür glam rock . glam metalde elektro önceliklidir. skid row'un ufo nun da popa gireceğini sanmıyorum haa bide trash olarak threat signal öneririm | |
|
| |
Odysseus SuperModlar
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Salı Eyl. 16, 2008 5:33 pm | |
| | |
|
| |
Ophelia Üye
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Salı Eyl. 16, 2008 5:41 pm | |
| | |
|
| |
Odysseus SuperModlar
| Konu: Geri: Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura Salı Eyl. 16, 2008 5:47 pm | |
| | |
|
| |
| Thrash metalin fazla bilinmeyen grubu=Sepultura | |
|